top of page

Verzekeren bij Aegon aantrekkelijk maken voor de social media generatie

Een veilige en gebruiksvriendelijke applicatie om eenvoudig verzekeringen aan te vragen.

Doelstelling

Kroodle, een initiatief van Aegon, lanceerde innovatieve verzekeringen waarbij het mogelijk was om op basis data over een lagere premie aan te bieden. WORTH kreeg de opdracht om in samenwerking met het team van Kroodle een webapplicatie te ontwikkelen die de benodigde data verzamelt om een aanbod te kunnen doen.

Aegon zag dat er behoefte was aan een veilig, gemakkelijk te gebruiken applicatie. Het product moest potentiële klanten enthousiast maken om op een nieuwe manier verzekeringen aan te vragen. Het moest hen motiveren om de gegevens die Aegon daarvoor nodig had, op een eenvoudig te delen via een social log-in, maar wel op een veilige manier.

Aegon stelde de volgende doelen vast:
- Maak een veilige, eenvoudige tool
- Laat gebruikers eenvoudig hun data delen: zorg dat ze in één stap kunnen inloggen met hun Twitter of Facebook-account.
- Ontwikkel en bouw het product in een kort tijdsbestek.
- Monitor en meet reacties van gebruikers om de ideale situatie te vinden.
- Maak nieuwe klanten enthousiast voor een nieuwe manier van verzekeren.

WORTH bouwde een veilige, gebruiksvriendelijke applicatie. Nieuwe klanten besparen tijd doordat ze met hun Facebook- of Twitter-account inloggen, in plaats van formulieren in te vullen. De applicatie maakt het daardoor makkelijk om een verzekering aan te vragen en maakten we het tijdrovende invullen van formulieren overbodig.

"Het feit dat Kroodle speciaal is ontworpen voor mobiele apparaten is uniek binnen de internationale verzekeringsmarkt."

Marnix Zwart, Co-Founder Kroodle

De aanpak

Iteratieve aanpak - Dankzij een flexibele, iteratieve aanpak kon het gezamenlijke team snel een veilige, werkende oplossing bouwen en die snel aanpassen op basis van feedback van gebruikers.

De gebruiker leren kennen - Tijdens het project bestudeerden we nauwkeurig de reacties van gebruikers om tot een oplossing te komen die de meeste jongeren zou aanspreken. Met de Kroodle-reputatiescoretool, een tool waarmee een persoonlijk aanbod op basis van verzamelde data gedaan kon worden, kreeg Aegon een innovatief product waarmee ze een nieuw marktsegment kunnen aanspreken. Vooral jongeren die over het algemeen moeilijk zijn te bereiken met traditionele marketingtechnieken.

Resultaat

We leverden een veilige, gebruiksvriendelijke applicatie met reputatiescoretool die de data verzamelt via een login met een Twitter- of Facebookaccount. Hiermee kan Aegon het tech savvy publiek op een betere manier kunnen aanspreken en aan zich binden.

Een nieuwe doelgroep - Het aanvragen van een verzekering is een vertrouwd proces voor deze doelgroep dankzij een eenvoudige login via social media.

Veiligheid en vertrouwelijkheid waarborgen - Het veilige backendsysteem heeft functionaliteit om persoonsgegevens op een veilige manier te beheren.

Een aantrekkelijke, soepele gebruikerservaring - De functionaliteiten van de applicatie zijn eenvoudig in het gebruik.

bottom of page