top of page

Interactieve applicatie voor evenement vergunningen in de Gemeente Den Haag

Gebruiksvriendelijke, interactieve tool om als burger evenementenvergunningen aan te vragen.

Doelstelling

Den Haag is ieder jaar het toneel van veel culturele festivals, markten en andere publieke evenementen. Inwoners en organisaties die een evenement willen organiseren moeten daarvoor een vergunning aanvragen. Bij de aanvraag moeten ze een plattegrond aanleveren waarop de podia en faciliteiten van het evenement zijn ingetekend.

De gemeente Den Haag wilde het aanvraagproces voor deze vergunningen verbeteren. Functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid waren daarbij de topprioriteiten.

WORTH ging de uitdaging aan en ontwikkelde een gemakkelijk te gebruiken, interactieve applicatie waarmee organisatoren de nodige details over hun evenementen kunnen aanleveren. De applicatie helpt het gemeentelijke evenementenbureau om efficiënt met de organisatoren te communiceren en hen te faciliteren bij de organisatie van een evenement.

"Het project is binnen de deadline en binnen budget opgeleverd. Veel organisatoren hebben al een aanvraag ingediend via de online tool."

Narin Koendan-Panday, Businesspartner Informatiemanagement, Gemeente Den Haag

De aanpak

De juiste aanpak kiezen - Voor dit project maakten we gebruik van de scrum-methodiek, waardoor we op een systematische manier en heel gericht applicaties kunnen ontwikkelen. Veel van de betrokkenen waren onbekend met scrum, maar door korte sprints waarin de impact van keuzes snel inzichtelijk werden, was dat geen probleem. Zo kon de klant grip houden op het proces en de voortgang. Bovendien zorgde de aanpak ervoor dat de scope van het project flexibel was. Op die manier konden we de maximale waarde behalen in de tijd die we daarvoor hadden.

Resultaat

Verbeteren van de workflow - De applicatie bespaart aanvragers tijd en frustratie en vereenvoudigd het aanvraagproces voor de gemeente.

Veiligheid borgen - De applicatie is browser-based, zodat de data van de aanvragers veilig verwerkt kan worden.

Rapid prototyping - We gebruikten agile technieken en een iteratief proces om de applicatie te testen en op te leveren.

bottom of page