top of page

Een 'mobile first' e-commerce proces voor de Nederlandse Loterij

Een mobile first e-commerce proces met een vernieuwde klantreis voor het kopen van loten.

Doelstelling

EuroJackpot, één van de zeven merken van de Nederlandse Loterij, groeit snel en heeft een groot aantal online spelers. De potentie om verder te groeien is enorm: het merk heeft een hoge wekelijkse jackpot en een lage buy-in ratio. De Nederlandse Loterij wilde zijn doelgroep uitbreiden en jongere generaties aanspreken.

Om de Nederlandse Loterij daarbij te helpen, kreeg WORTH de opdracht om een nieuwe website voor EuroJackpot te ontwerpen en ontwikkelen, inclusief:
-Een digitale herziening van de brand identity
-Verbetering van de gehele customer journey
-De implementatie van een nieuwe technologie stack die de systeemarchitectuur vereenvoudigt en een solide technische basis vormt voor de andere merken van de Nederlandse Loterij

“Samenwerken met WORTH was een genoegen. Hun pragmatische benadering van moeilijke problemen en gemakkelijke samenwerking, maakte het mogelijk om een Eurojackpot-site te creëren die de merkwaarden perfect vertaalt en het kopen van tickets en het controleren van winsten moeiteloos maakt."

Richard van der Vliet, Product owner, Nederlandse Loterij

De aanpak

Ontwerpen met de gebruiker centraal - Met een agile aanpak maakte WORTH de nieuwe mobile-first klantbeleving mogelijk. UX-ontwerpers en softwareontwikkelaars werkten nauw samen aan het ontwerp. Feedback op het digitale bouwproces werd direct geïmplementeerd.

Teamwork op z’n best - WORTH werkte samen met verschillende delen van het bedrijf en hun stakeholders, waarbij de wensen van de klanten centraal stond. Dat resulteerde in een mobile-first beleving met een soepele customer journey en een hoge conversie op mobiele apparaten.

De juiste technologie gebruiken - De nieuwe website van EuroJackpot moest voldoen aan de NLO engineer stack-standaarden. We gebruikten de volgende technologieën om daaraan te voldoen:

- VueJS als framework voor de frontend
- Razor om templates te renderen op de server
- .NET + C# als framework voor de backend

Resultaat

Verbeteren van performance en wekelijkse omzet - Sinds de website live is gegaan, is de conversie duidelijk gestegen. Niet alleen is het aantal wekelijkse transacties aanzienlijk toegenomen, ook de waarde van de transacties is sterk verbeterd.

Aandacht van de klant vasthouden - De bounce rate op de belangrijkste landingspagina is gehalveerd dankzij een soepelere gebruikerservaring.

Ontwerpen met de gebruiker centraal - Nieuwe mogelijkheden voor interactie op de website hebben het koopgedrag van klanten veranderd. En doordat we de website mobile-first hebben ontworpen en ontwikkeld, zijn de laadtijden van de pagina’s gehalveerd.

bottom of page